Last modified Name Description
Wednesday, 13 December 2017, 12:06 PM Page Kristian Kolman

Welcome to the website of Kristian Kolman, violin and viola teacher!

On this site you can find information about his biography, teaching, as well as his courses in virtual classrooms.

Enjoy!

Thursday, 9 November 2017, 08:33 AM File Blue String Trio

V svetu jazza je zasedba Blue String Trio vsekakor posebnost, saj ne vsebuje tolkal. Tovrstne zasedbe so na koncertnih odrih zelo redke. Način interpretacije se vrača na začetek 20. stoletja, v obdobje nastanka musicalov. Znane glasbene melodije Broadwaya so se izvajale v najrazličnejših oblikah, zasedbah in priredbah postopoma na vseh svetovnih odrih. Kot nepogrešljiv jazzovski glasbeni izraz so pridobile pridevnik zimzelene, ali preprosto Evergreeni. Blue String Trio izvaja priredbe iz bogate jazzovske zakladnice najbolj prepoznavnih avtorjev musicalov kot so Cliff Burwell in S.Romberg ter jazzovskih velikanov Duka Ellingtona in mojstrov sambe Antonia C. Jobima. Aranžer, skladatelj in umetniški vodja zasedbe Ladislav Rebrek pa je poleg vseh navedenih priredb napisal za trio tudi avtorske skladbe.

Trio sestavljajo violinist Kristian Kolman, pianist Milan Stanisavljević in basist Ladislav Rebrek, ki je tudi umetniški vodja, skladatelj in aranžer tria.

Violinist in violist Kristian Kolman, dolgoletni profesor v Glasbeni šoli Celje, se poleg obsežnega koncertiranja v različnih komornih zasedbah in orkestrih ne posveča samo klasični glasbi. Poleg igranja zgodnje glasbe na avtentičnih instrumentih kot je rebek, mu je blizu tudi jazzovski glasbeni izraz na električni violini.

Pianist Milan Stanisavljević, diplomant Graške jazzovske akademije, je v slovenskem prostoru in širše eden izmed vodilnih jazzovskih pianistov in jazzovskih pedagogov. Jazz klavir poučuje na jazz oddelku Ljubljanskega glasbenega konservatorija.

Aranžer, skladatelj in umetniški vodja zasedbe Blue String Trio Ladislav Rebrek, diplomant Berkleeja, je bil preko 30 let solist na kontrabasu in bas-kitari v Big-Bandu RTV Slovenija. Nastopil je s številnimi jazzovskimi velikani kot so Clarke Terry, Woody Shaw, Lee Harper, Johnny Griffin in drugi. Poučuje tudi bas-kitaro na v Glasbene šole Celje.

S.Grappelli; Les Valseuses; Milan&Kristian, Vodni stolp Celje, 17.6.2017
Tuesday, 4 July 2017, 06:35 PM File Rebec-Luth

Violinist Kristian Kolman z renesančnim rebekom in Matjaž Piavec z renesančno lutnjo izvajata avtentične srednjeveške skladbe od 10. do 15. stoletja. Recital sta zaradi časovne in vsebinske povezanosti poimenovala ''Glasba za cesarico Barbaro Celjsko''.

Richard I, Levjesrčni (1157-1199) Ja nuns hons pris,

Nadžupnijska cerkev Sv. Martina v Laškem, 25. 6. 2017 

Monday, 6 January 2020, 08:21 AM URL 10. Festival Romanica Antiqua Laško, Koncerti – Poletna šola – Godalkanje, 25.6.-29.6.2019

10. Festival Romanica Antiqua je obsegal pester program, ki je zavzemal šest koncertnih sklopov. Poslušalci so lahko prisluhnili glasbenim dogodkom različnih žanrov od klasike, tanga pa do folk glasbe. Predstavljamo vam celoten koncert, ki ga je v cerkvi sv. Krištofa, poustvaril Dejan Kušer. Gostovali so nepogrešljivi Godalkarji z Bojanom in Barjo.