Slika od Kristian Kolman ADMIN
Seminar za učitelje ''Spletne učilnice''
od Kristian Kolman ADMIN - nedelja, 13. junij 2021, 16:24
 

Spletne učilnice so se v obdobju socialnega distanciranja izkazale kot učinkovito učno sredstvo za zagotavljanje nemotenega individualnega in skupinskega pouka na daljavo. Učitelji NGL in inštrumentov ste vabljeni, da se aktivno udeležite računalniško podprtega seminarja v živo in v spletni učilnici.

Seznanili se boste z modularnostjo spletnega učnega okolja in praktično uporabo virov in dejavnosti. Z izdelavo in uporabo e-gradiv boste smiselno nadgradili klasični pouk glasbe s kombiniranim oz. zlitim učenjem (blended learning). S spomočjo interaktivnih gradiv v Sibeliusu in AchieveMusic, klavirskih spremljav FLAT in NoteFlight, kvizov za utrjevanje glasbene teorije, vtičnikov za snemalnike, metronome, nizko-latenčno video povezavo RTM in še mnogo več boste ustvarili privlačno učno okolje s pomočjo večpredstavnosti (multimedija).

Na zaključnem srečanju boste ustvarili lastno spletno učilnico v Arnesovih spletnih učilnicah MOODLE. S pridobljenim znanjem boste privarčevali veliko dragocenega časa za načrtovanje, izdelavo, uporabo in preverjanje s pomočjo informacijsko komunikacijske tehnologije – IKT. Po uspešno opravljenem seminarju boste lahko uveljavljali 1 točko za strokovno izpopolnjevanje v trajanju 16 ur.