V svetu jazza je zasedba Blue String Trio vsekakor posebnost, saj ne vsebuje tolkal. Tovrstne zasedbe so na koncertnih odrih zelo redke. Način interpretacije se vrača na začetek 20. stoletja, v obdobje nastanka musicalov. Znane glasbene melodije Broadwaya so se izvajale v najrazličnejših oblikah, zasedbah in priredbah postopoma na vseh svetovnih odrih. Kot nepogrešljiv jazzovski glasbeni izraz so pridobile pridevnik zimzelene, ali preprosto Evergreeni. Blue String Trio izvaja priredbe iz bogate jazzovske zakladnice najbolj prepoznavnih avtorjev musicalov kot so Cliff Burwell in S.Romberg ter jazzovskih velikanov Duka Ellingtona in mojstrov sambe Antonia C. Jobima. Aranžer, skladatelj in umetniški vodja zasedbe Ladislav Rebrek pa je poleg vseh navedenih priredb napisal za trio tudi avtorske skladbe.

Trio sestavljajo violinist Kristian Kolman, pianist Milan Stanisavljević in basist Ladislav Rebrek, ki je tudi umetniški vodja, skladatelj in aranžer tria.

Violinist in violist Kristian Kolman, dolgoletni profesor v Glasbeni šoli Celje, se poleg obsežnega koncertiranja v različnih komornih zasedbah in orkestrih ne posveča samo klasični glasbi. Poleg igranja zgodnje glasbe na avtentičnih instrumentih kot je rebek, mu je blizu tudi jazzovski glasbeni izraz na električni violini.

Pianist Milan Stanisavljević, diplomant Graške jazzovske akademije, je v slovenskem prostoru in širše eden izmed vodilnih jazzovskih pianistov in jazzovskih pedagogov. Jazz klavir poučuje na jazz oddelku Ljubljanskega glasbenega konservatorija.

Aranžer, skladatelj in umetniški vodja zasedbe Blue String Trio Ladislav Rebrek, diplomant Berkleeja, je bil preko 30 let solist na kontrabasu in bas-kitari v Big-Bandu RTV Slovenija. Nastopil je s številnimi jazzovskimi velikani kot so Clarke Terry, Woody Shaw, Lee Harper, Johnny Griffin in drugi. Poučuje tudi bas-kitaro na v Glasbene šole Celje.

S.Grappelli; Les Valseuses; Milan&Kristian, Vodni stolp Celje, 17.6.2017